Cum calculam metrajul necesar pentru perdele

13 November 2014

Modelul perdelei de zi sau de noapte il alegem in functie de preferintele personale insa in calcularea necesarului de material pentru perdele este indicat sa cunoastem unele criterii de ghidaj.

Pentru a stabili inaltimea perdelei trebuie mai intai, sa hotaram ce sistem de prindere folosim: sine sau galerii. Sina PVC Daca perdeaua se prinde pe sina de tavan, se masoara inaltimea din tavan pana jos, se scad 5 cm grosimea sistemului de prindere si se mai scad inca 3-5-8 cm (depinde cum doreste fiecare sa fie perdeaua de scurta de la pardoseala in sus).

Foarte elegant si modern, dar nu foarte practic se lasa perdeaua mai lunga, sa se aseze 15-20 cm pe pardoseala. Daca perdeaua se pune pe galerie masuratorile se fac dupa ce se monteaza sistemul. Galerie dubla Astfel se masoara de deasupra sistemului, pana jos, pe pardoseala si se scad apoi 10 cm sistemul (sau dimensiunea care o are trecut producatorul sistemului pe ambalaj) si se mai scad inca 3-5-8 cm depinde cum doreste fiecare sa fie perdeaua de scurta de la pardoseala in sus, sau se adauga inca 10-20 cm la lungime pentru a se ajeza elegant pe pardoseala. Pentru a calcula lungimea perdelei trebuie sa stabilim ce lungime va avea sistemul de prindere. Dupa care hotaram ce fel de material vrem sa folosim.

Perdea organza movDaca folosim organza, care este un material mai fin si mai subtire vom folosi doua lugimi si jumatate fata de sistemul de prindere ales.

  • Exemplu: sistemul(sina, galeria) are 1.5m lungime, astfel vom folosi 1.5 x 2.5 = 3.75 m liniar de perdea

Daca alegem un material mai plin cum ar fi perdeaua din in sau in cu organza vom folosi material mai putin.

Perdea in

  • Exemplu: sistemul are 1.5m lungime, astfel vom folosi 1.5 x 2 = 3m liniar de perdea.

Pentru draperii (perdele de noapte), in functie de grosimea materialului se va folosi:

  • pentru draperiile mai groase (sistemul (sina, galeria) are 1.5m lungime) vom avea nevoie de 1.5 x 2 = 3 m liniar de draperie
  • pentru draperiile mai subtiri sistemul (sina, galeria) are 1.5m lungime vom folosi 1.5 x 1.5m = 2.25 liniar de draperie

Draperie saten Draperie tafta

0 comentarii